20 november 2019

 
Ganska prick ett år sedan jag skrev sist. Men skam den som ger sig och den som väntar på något gott...
De sista veckorna har vi haft fint vinterväder så vi skottade fram isbana nere på ån. Vi är så himla glad över ån, den ger så väldigt mycket! På sommaren åker vi gummibåt med elmotor, fiskar och det finns vatten till djuren så vi slipper bära. I början på vintern kan vi åka skridskor och lite senare skidor eller ta promenader i skoterspåren. Just idag har det dock börjat redan och det ser bara smutsigt och trist ut ute.
 
 
 
I helgen gick två kusiner till vår lada med önskelistor till tomten. Väldigt mörkt så det var svårt att ta bilder. Ladan är ju flyttad och har fått en ny dörr (som jag ska tjära till våren) . Vi har haft sån tur att tomten verkar ha flyttat med, vi har iallafal hittat en liten dörr därinne. Och vi har fått ett brev från honom där han skriver att han trivs!
 
 
 
 
 
 
Vi har också gjort saffransbullar. Redan i oktober tycker jag att man kan få julbaka lite, hur ska man annars hinna njuta av julfirande?
 
 
Egentligen skulle jag vilja dokumentera och skriva här oftare. Hoppas på tid för det framöver. Och en sammanfattning och vad vi gjort sista året. Vi har provat att ha nötkreatur. Två tjurar köpte vi i våras som vi slaktade i höst. Vi har haft både grisar, ankor och såklart alla höns. 
Jag försökte bli en svampplockare under hösten, med ganska dåligt resultat dock. 
Jag odlade som vanligt en del, men jag fick inte så bra skörd i år. Gurka fick vi i mängder men för övrigt var det en kamp mot skadedjur av olika slag. Kameran har jag inte heller hållit i så mycket, med DET ska det iallafall bli ändring på!