Vårt nya hönshus

 
 Äntligen färdigt och väldigt efterlängtat!
Vi har verkligen försökt att göra det perfekt med alla olika funktioner som vi kan tänkas behöva. På den ena väggen så har vi gjort en separat kycklingavdelning med skjutdörrar som skjuts uppåt och som kan fästas med en enkel sprint så att dörren hålls öppen, på så sätt kan den avdelningen användas av de stora hönsen när vi inte har några kycklingar. Skjutdörren kan desutom fästas i två olika lägen, ett lågt läge så bara kycklingar kan komma ut och in och ett högre.
Under så har vi satt värpreden. Bra att golvytan finns kvar att gå på och för att underlätta städning.
 
 
 
 
 På motstående vägg har vi satt sovpinnar och luckan ut. Under sovpinnarna har jag satt byggplast som är lätt att rengöra. Som ni ser har de ju redan invigt det hela. 
 
 
 
Utegården och luckan in och ut. Vi har gjort den på detta sätt, för att det inte ska blåsa eller dra in så mycket.
 
De har bott här i en vecka nu och efter fyra dagar släppte jag ut dem i det fria. De är ju vana att gå ute fritt. På kvällen hade bara fyra av tretton förstått att de bodde här, resten hade lagt sig för att sova under häbbret, på altanen och under några utelampor. Så då fick de vara inne ytterligare två dagar och så släppte jag ut dem idag igen och nu ikväll så hade nio av tretton gått in och satt sig på pinnarna och de sista fyra satt precis utanför dörren. Det tar sig :)
Det känns så skönt att ha en bra bostad åt dem när vintern närmar sig!