Majken

 
Vi har varit på resande fot i en vecka och det blev ett långt uppehåll mellan inläggen (igen). Vi var ett par dagar i Köpenhamn för att semestra lite och sedan ett tag i Malmö för att jobba. När vi kom hem så pep det i äggkläckningsmaskinen och dagen efter hade denna lilla parvel pickat sig ut:
Majken
Vi få hoppas att det är en hon annars blir det namnbyte sedan.
Majken är en blandning av skånsk blomme och brahma.
Detta var dock det enda ägget som kläcktes i vår kläckare och hon kan ju inte växa upp alldeles ensam så jag lyckades får tag i två ljuvliga kompisar så nu bor Majken med två små hedemorakyckligar.
 
nyfödd och alldeles hjälplös
 
 
Cirka 6 timmar gammal
 

Jag tycker att det är så fantastiskt roligt med dessa kycklingar och höns, lite nördigt nästan. I äggkläckaren ligger nio nya ägg som jag fått av en granne. Efter dessa så blir det inga på tag. På hedersord. Typ.
 
 
Ute grönskar det och vi håller på med projekt köksträdgård och det projektet har kanske blivit lite större än jag tänkte mig från början men fint kommer det bli. Och med massor av odlingsytor. Alla odlingslådor och halva staketet och nu väntar det rätt mödosamma arbetet med att kärra ned grus till gångarna emellan samt att få jord i lådorna. Det kommer blir ett par rejäla träningspass!