Äntligen

 
 
Äntligen är insektssäsongen här! Nu väntar jag bara på att det ska börja blomma mer i trädgården så mina favoriter humlorna dyker upp.
 
 
 
 
 
I hagen går våra tre tackor med sina lamm, de är så gulliga och har nu blivit mindre blyga. Hittills så har det varit väldigt lite arbete med dem. De äter ju gräset på backen, har två mineral och saltstenar som räcker länge och dricker vatten ur ån så det enda vi behöver göra är ge lite godis (kraftfoder) och klappa dem. 
 
Våra höns då? Jo, i stora hönshuset finns åtta hönor och tre tuppar. I barnkammaren i garaget finns tre kycklingar som är fyra veckor och tre kycklingar som är en vecka. Till hösten vet jag ju vilket kön de sex i barnkammaren är så då ska jag bestämma vilka som blir coq au vin. Jag tror redan nu att två av kycklingarna är tuppar och det är ju för många att ha. Ett par ska iallafall bort på ett eller annat sätt.
I äggkläckaren ligger dessutom fem skånskblommeägg, de är de sista som jag kommer kläcka fram på länge. Kläckaren ska lånas ut och jag är faktiskt lite mättad på kycklingar nu. 
Det var djurlivet hos oss just nu.
Det finns grisar på önskelistan till nästa sommar men jag tycker att de vi har känns ganska lagom. Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig...