Kalashelg

 
Vi har kalasat både fredag och lördag. På lördagen kom halva släkten för att fira tioåringen i familjen. Vi (eller okej, jag mest då..) försökte vara lite kreativa och göra en igelkott av frukt. Prova att googla kalas + frukt och det kommer upp helt fantastiska fruktskapelser. Tioåringens egena önskemål var dock cakepops och oreokakor. 
 
 
Gottebordet
 
På söndagen fick jag massor av gamla grejor av en vän som skulle tömma sin sommarstuga, det är vad jag kallar för kalas. Gamla tråg, kryddburkar, emaljerat och en del annat. Jag är väldigt tacksam för sakerna, tack!
Bildbevis på hur de används kommer!
 
 

Vårt nya hönshus

 
 Äntligen färdigt och väldigt efterlängtat!
Vi har verkligen försökt att göra det perfekt med alla olika funktioner som vi kan tänkas behöva. På den ena väggen så har vi gjort en separat kycklingavdelning med skjutdörrar som skjuts uppåt och som kan fästas med en enkel sprint så att dörren hålls öppen, på så sätt kan den avdelningen användas av de stora hönsen när vi inte har några kycklingar. Skjutdörren kan desutom fästas i två olika lägen, ett lågt läge så bara kycklingar kan komma ut och in och ett högre.
Under så har vi satt värpreden. Bra att golvytan finns kvar att gå på och för att underlätta städning.
 
 
 
 
 På motstående vägg har vi satt sovpinnar och luckan ut. Under sovpinnarna har jag satt byggplast som är lätt att rengöra. Som ni ser har de ju redan invigt det hela. 
 
 
 
Utegården och luckan in och ut. Vi har gjort den på detta sätt, för att det inte ska blåsa eller dra in så mycket.
 
De har bott här i en vecka nu och efter fyra dagar släppte jag ut dem i det fria. De är ju vana att gå ute fritt. På kvällen hade bara fyra av tretton förstått att de bodde här, resten hade lagt sig för att sova under häbbret, på altanen och under några utelampor. Så då fick de vara inne ytterligare två dagar och så släppte jag ut dem idag igen och nu ikväll så hade nio av tretton gått in och satt sig på pinnarna och de sista fyra satt precis utanför dörren. Det tar sig :)
Det känns så skönt att ha en bra bostad åt dem när vintern närmar sig!

Hemfärd

 
Fåren som vi har haft hela sommaren har nu fått åka hem till stallet. Lite sorgligt är det, kanske mest för att det blev så tydligt att sommaren är över och vintern på ingång. Det känns tomt utan dem men vi har redan bokat in nya till nästa vår. 
Fårens ägare tyckte att de hade växt massor ( bra bete och inga parasiter) och att vi verkligen fått dem tama och keliga. Bra betyg!
Vi trodde att det skulle bli svårt att få in dem i släpet men med en hink kraftfoder som lockbete så gick de snällt in direkt. 
Vi ses till våren.
 
 
Visa fler inlägg