Hemma ❤

 
Gården i vinterljus.
 
 
Vackert som ett julkort!
Tiden flyger fram och idag insåg jag att det är dags att flytta ihop kycklingarna (som inte är så små längre) med de övriga hönsen så under denna vecka ska det ske. Jag hoppas de blir väl mottagna. De små bor precis brevid de stora så de har haft gott om tid att spana in varann. 
Vi har spenderat helgen på två, jag och lilltjejen och det var minsann inte så poppis. Ska vi äta middag bara vi två? Varför har du inte bjudit några gäster? Kan du åtminstone inte ringa farmor?  Men det är ju inte så många som sitter en lördagkväll runt 17,30 och väntar på att bli bjuden på middag om fem minuter. 
Vi har dock hunnit en massa kul ändå, röjt i hennes rum, träffat kusiner, hängt i stallet och på badhuset. En bra helg trots allt.
 

Sånt vi gjort i helgen

 
Tittat på en vacker solnedgång och glatt oss över att den där arktiska kylan har dragit vidare och att vi därmed inte behöver oroa oss för att vattnet ska frysa hela tiden.
 
 
 
På lördagen fick vi gå nästgårds och äta små minisemlor och fira en som fyllde tjugotvå. Och på söndagen
hade vi ett eget födelsedagsbarn som fyllde elva. Jag gjorde en jordgubbstårta och dessa små gulliga möss.
 
Sockerchock
 
 
Nu är det ny vecka och jag ska leta tapeter till vår hall. Hon som kom på att vit tapet i en hall där det bor en familj med tre barn och en hund kan inte ha varit riktigt vid sina sinnens fulla bruk. Vi har turen att många duktiga hantverkare i släkten och såklart är en av dem tapetserare, tur! 
 

I hönshuset

 
Full aktivitet i hönshuset, fem kycklingar har vi välsignats med till dags dato och jag tror att vår fina hönsmamma nu känner sig klar, hon ligger inte lika ofta på äggen som är kvar.
Att kalla det hönshuset är egentligen fel, de har fått flytta in i garaget. Vi har så himla kallt ute  och efter att jag sett att tuppen har börjat förfrysa sina haklappar så gjorde vi snabbt i ordning ett nytt boende. De får bo i varmgaraget fram till våren där vi har minst tio plusgrader. 
 
 
 
 
 
De är så himla söta!
 
Vanligaste frågan just nu: hur många höns har du tänkt ha egentligen? Tja, det är ju inte så stor skillnad på åtta eller 14 eller möjligen 16. Jag skulle vilja ha någon fler tupp, de är ju faktiskt vackrast men det sägs att man inte ska ha två tuppar utan hellre tre och så ska varje tupp helst ha tre egna damer så kanske kring 12-15 höns. 
Visa fler inlägg