I helgen

 
Som det snöat och bara fortsätter snöa! Vi har fått massor och jag ser fram emot att få ta vara på snön när det blir solig vårvinter. Åka skoter, skidor på tvären och längden (kanske inte så mycket på tvären då..) och att få förbereda och genomföra gårdsmästerskapen. 
Öppna och värma upp bagarstugan. Tunnbrödet och mjukkkakorna som vi gjorde i höstas är snart slut och vi vill få värma upp bakugnen igen.
I helgen har vi sått de första fröerna; tomater, chili och gurka som får flytta ut i växthuset om cirka sju veckor.
Fler frön ska förstås sås men jag väntar ett litet tag med dessa.
Vi har också pysslat påskkort, man kan inte börja nog tidigt med sånt :) Och om man får välja mellan pyssel och snöskottning så är ju valet lätt!
 
 
 

Äggskörden

 
Jag måste bara visa äggen som våra hönor värper, så himla vackra i olika nyanser av beige, brunt och grönt.
Väldigt närproducerat och ekologiska.
Idag blir det pannkakor av dessa 
 
 
 

Sista veckan

 
Influensan har härjat i familjen, jag drabbades värst och tiden har bara sprungit iväg. Ingen tid för fotografering eller för att fixa med någonting roligt.
Våra små kycklingar har flyttat in till de stora med sådär resultat. De har väl inte fått ett så varmt mottagande av de stora men jag hoppas att de ska finna sin plats i gruppen snart. De är ju mellan 5-7 veckor nu och är svarta med några få vita tecken och vi tror att de är två höns och två tuppar. Det ska bli spännande att se om vi har rätt. Värpandet har tagit fart igen och nu finns det mellan tre och fem ägg varje dag, äntligen!
 
 
 
Det har kommit massor med snö sista dagarna och det kliar i mina fotofingrar att få fota både snö och stjärnklara himlar. Denna bild togs för några veckor sedan. Ett otroligt norrsken!
 
 
Visa fler inlägg