Fåren

 
Vi har tagit ett stort steg fram emot att skaffa får. Vi har räknat på olika hagar, köpt stängselpinnar och stängsel och kollat med jordbruksverket vilka regler som gäller. Nu finns det ingen återvändo (såvida vi inte kommer på något annat riktigt smart att göra med 150 stängselpinnar och ett par hundra meter nät)
 
Tanken är att de ska gå längs med ån. Som ni ser är den ganska igenväxt och där finns det massor av godsaker för fåren att äta av och vi får gratis slyröjning. 
 
 
 
 
Denna bild är en av de första jag tog och det var inte ofta vi satt i de där stolarna i början men det får vi ta igen nu (?) och då kommer vi se både får och förhoppningsvis lite mer av vattnet. 

Inspirationssnack

 
Ikväll har jag haft besök av en god vän och ytterligare en tjej som jag aldrig träffat, de ville komma och dricka te, prata höns och odling och titta på hur andra har det och bli inspirerad. Bra grej, som "Halv åtta hos mig" ungefär men utan mat. Jag skulle absolut kunna åka och titta in hos andra som jag inte varit hemma hos och bli inspirerad nån kväll då och då!
Min svägerska är bra på sånt, hon har alltid gjort något pyssligt att bli inspirerad av, som den här stjärnan av en tumstock som hon har ställt i fönstret i ett barnrum. Jag tycker det är snyggt! Och om vi bara kunde hitta vår försvunna tumstock någonstans i garaget så skulle jag göra en egen direkt.
 
 
 
Jag måste ju uppdatera er om äggkläckningsmaskinen! Den har kommit och jag startade den i fredags. Nio ägg, mest skånsk blommeägg ligger däri. Snart, runt dag sex ska man kunna lysa mot dem med en ficklampa och se vilka som är befruktade men redan ikväll kunde jag tydligt se att åtminstone ett ägg är det. En liten svart "grodd" och några röda blodkärl syntes. Jag hoppas att den klarar sig och att vi ska se fler befruktade ägg närmsta dagarna.
 

Ivrig

 
Äntligen händer det grejer på gården. Stommen till det nya höns/fårhuset är på plats och jag kikar på pinterest för fullt på hönsinredning. Denna gång ska det vara genomtänkt med både plats för ruvande höna och små kycklingar. Det ska bli så himla roligt denna sommar! Vi har så många roliga ideér, sånt som vi tänkt göra i flera år men som fått stå tillbaka för tråkiga måsten. Kanske ett par snygga grindar, murade grindstolpar, nytt grönsaksland och så har vi funderat på gärdsgård. 
 
Far och son i hönshuset, kycklingarna som föddes i januari är inte så små längre. Kycklingen är en fin blandning av sin pappa (skånsk blomme) till höger och en svart maran eller isbar, osäkert vem av dem som är mamma.
 
 
 
 
Växthuset är startat, tomatplantor och en del annat har flyttat in. Alltså, lukten av tomatplantor är ju något alldeles särskilt. Det luktar verkligen grönska! Första fikan där inne med en god rabarberpaj är avklarad! Nu blir det en väntan på att snön ska försvinna innan vi kan fortsätta greja ute men om det är så här varmt som det varit sista dagarna så är det inte länge kvar, härligt!
 
 
Visa fler inlägg