En god present

 
Ikväll har vi varit på kalas och till den som inget önskar sig kan man ju alltid ge mat. Vi har massor kvar att skörda och jag delar med mig till släktingarna på granngården längre bort. En whiskey för själen och ekogrönsaker för kroppen..
 Jag har provat odla gula, lila och vita morötter i år och det blev lyckat. Stora och väldigt goda även om det känns lite märkligt att äta en lila morot och känna att det smakar precis som de "vanliga" orange. Saker som blev mindre lyckade var majskolvarna, vi fick massor men de växte inte till sig, förmodligen för kallt trots extravärme i växthuset. Kvar att undersöka är jordärtskockorna. Blasten ser fin ut men hur mycket knölar som döljer sig nere i jorden vet vi inte ännu. Nu hoppas jag att nattfrosten håller sig borta så björnbären hinner mogna. Jag har en björnbärsbuske som har massor av kart och det är en sånt tacksamt bär att ha: bra plockhöjd, stora bär och inga maskar. Perfekt!
 
 
 
 
L