Äppelskorpor

 
Vi är mest hemma och väntar på att lilltjejens arm ska läka och då är bakning en bra sysselsättning. Häromdagen gjorde vi skorpor med torkade äpplen och kanel och de passar perfekt till en stor kopp te i hörsmörkret.
 
 
 
Till ca 30 st behövs:
 
2 ägg
2 dl socker
75 gram smör
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Och till fyllningen behövs:
3 msk socker
2 tsk kanel
½ dl torkade äppelbitar
Gör så här: vispa ägg och socker pösigt, smält smöret och blanda ned i smeten. Blanda sist ned vetemjölet och bakpulver och knåda ihop en deg. Dela degen i två bitar, kavla ut bitarna till avlånga plattor och strö socker, kanel och äppelbitar. Rulla ihop och lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 15 minuter. Skär rullarna i 2 cm bitar och torka dem med snittytan uppåt i en timme på 100 grader.
 
#1 - - Maria :

Ser att du köpte äppelmust på det stora blå huset!:) Roligt med snygg låda!

Svar: Förpackningen är ju halva nöjet :)
Linda