Första advent

 
Såklart tände vi också första ljuset igår, vi värmde glögg och tog fram julpynt innan vi åkte på julskyltning i stan.
 
 
 
 
Vi träffade tomten som skrev upp vad barnen önskade sig och kontrollerade om de hade varit snälla hela året. Kanske blev han något förvånad över Cornelias önskning; en discokula. Jag vet inte var hon snappat upp det men en discokula har hon pratat om många gånger sista tiden. Kanske kommer tomten med en sån även om jag tycker att de ser ganska anskrämliga ut. 
 
 
 
Såklart fanns det renar där också, jag menar hur skulle annars tomtarna tagit sig till stan? 
 

På gården just nu

 
En inflammation i mina armar har satt stopp för all tid framför datorn. Riktigt tråkigt eftersom jag har så många bilder jag vill greja med. 
Under tiden så är jag ned till hönshuset ofta, ofta. Vår vita stora brahma har tydligen bestämt sig för att börja ruva på ägg. Hon har legat i sitt rede nästan hela veckan och jag har kunnat se att det åtminstone är två ägg under henne. Ett brunt ägg och ett grönt ägg så hon ruvar på någon annans ägg också. Jättespännande! Det tar 21 dagar innan ett ägg kläcks så framåt lucia vet vi om vi har fått en nya familjemedlemmar.
 
 
 
Blivande mamma?
 
 
 
Linda

Årets julfotografering

När vi nu fått snö ute så passade vi på att göra årets julfotografering och barnen tyckte att det var riktigt kul. Så vi gjorde upp eld i eldkorgen, släpade fram sparken, fårskinnsfällar och ett par lyktor och klädde barnen i mysiga mössor.
Eftersom det kan tänkas att tomten kommer ge bort bilder till jul så blir det bara ett litet smakprov men jag blev nöjd. Nu har vi dessuom gjort detta så många gånger så barnen kommer med egna idéer om hur det ska se ut.
 
 
 
 
 
 
Vi eldade i bagarstugan så barnen kunde värma sig och så blev det ett par bilder där inne också.
 
 
Linda
Visa fler inlägg