Korna

 
 I hällande regn for vi idag till ett ko-släpp i närheten. Flera hundra människor hade samlats för att se korna släppas ut för första gången detta år och vi fick se kor som sakta gick ut genom lagårdsdörren, konstaterade att det regnade , vände på sig och gick in i lagårn igen. Bonden fick tvinga ut dem igen till besökarnas skratt.                                                                                                                                                                                              
 
 
Efter ko-släppet åkte vi till ett par lantbutiker, köpte några fina gamla inredningsgrejer, åt våfflor med lax och älgkött och avslutade dagen med smaskig tårta hos svärmor. En ganska bra helg där vi också hann måla det framtida hönshuset, bygga lite på verandan och ha middagsgäster.
 
 
L

Cykelpinnen

 
Vi har idag suttit i vår inglasade farstu och tittat ut på regnet, det är väldigt mycket av den varan just nu och vi börjar vara rätt less på all nederbörd. Jag väntar ju så på att marken ska torka upp så vi kan flytta hönshuset och komma igång med det men än är det lönlöst, traktorn kör fortfarande fast.          
                         
 
Innan regnet kom så hade vår fyraåring en stor dag. Stödpinnen på hennes cykel som vi vuxna håller i när hon lär sig cykla har nu tagits bort. Hon kan alldeles själv och är mäkta stolt. Nu fattas bara att hon ska få cykla hem från förskolan så alla kompisarna där ser att hon kan. Det måste vi såklart fixa snart. Det är ju inte så värst länge kvar till hennes sommarlov, det ska bli riktigt skönt!
 
 
L
 
 

I helgen

 
Vi har sjösatt den stora i båten i helgen och som vanligt ska det göras i värsta tänkbara väder: snöfall och hård vind. Riktigt kallt och med tre ungar, supertaggad hund och massor av packning så kändes sedan det rätt fint att komma in i stugan och elda i kaminen, ta ett glas vin och tittat ut på ovädret istället.                                                                                                                                                                                                       
 
 
Det bästa med stugan annars: att gå i skogen med hunden. Att det är alldeles tyst, det enda som hörs är en båtmotor någonstans långt bort.. Vi går den vanligt rundan ut på udden, förbi de två småmyrarna och upp på berget. En solig och bra avslutning på helgen.
 
L
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg