Mellan regnskurarna

 
Som vanligt denna sommar så regnar det men mellan skurarna åkte vi till gruvan och ångbåtsbryggan på andra sidan ön för att fiska abborre. Ingen fiskelycka denna dag dock. Nu sitter vi inne och hör regnet smattra mot taket och ser film, lägger pussel och tillverkar födelsedagskort till en kommande födelsedag.
 
 
 
 
 
 
L
 

Vår söndag

 
Vi tog en cykeltur längre ned i byn där två flickor ordnat sommarcafe. Vi hann precis fika och bege oss hemåt innan himlen öppnade sig. Igen. 
 
 
 
En av vagnarna som stod i den gamla ladugården tjärades och ställdes ut på gården.Jag vet inte var vi ska ha den eller till vad men vi ska absolut bevara den. Den är i fint skick. Vi har en jättefin kuskbock som suttit på en annan vagn och den tänkte vi kanske göra gunga eller en liten soffa av.
 
 
 
Vi avslutade med att skörda den första tomaten i växthuset. Den fick ätas med andakt då det dröjer innan vi får fler att skörda. Just tomaterna växer inte så bra detta år medan däremot gurkorna växer som aldrig förr Vi har redan hunnit skörda ett par gurkor och ytterligare fyra är redo för att ätas. 
 
 
L
 
 

Idag

 
Idag har vi gått här på gärden, med ett brett leende, lagom nöjda och konstaterat att det blev ju bra det här. Allt slit, alla renoveringar.  Men det känns lite konstigt. Vad ska vi göra nu? Eller egentligen finns det ju fortfarande grejer som ska göras: vi borde mura igen några hål i grunden så vi slipper möss inne och så borde vi sätta fast en bit plåt på taket på ladan som står på ängen men såna grejer känns ganska futtiga och räknas väl som löpande underhåll.
 
En solig och fin dag dessutom. Jag passade på att fota lite av mina favoritmotiv. Det kanske finns tid till mer sånt nu. Äntligen.
 
 
 
 
 
 
 L
Visa fler inlägg