Hallongrottor

I morgon har vi ett födelsedagsbarn i huset som fyller hela tio år. Till hans kalas har jag gjort en riktig klassiker: hallongrottor och det ska vara receptet med marsanpulver i. Finns inte hallonsylt så ta vilken annan sylt som helst.
                                                                                                                     
 
 
Ingredienser till cirka 20 stycken:
 
50 g mjukt smör
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver
1,5 tsk bakpulver
1-2 dl hallonsylt till fyllning
 
Sätt ugnen på 175 grader. Röt det mjuka smöret och sockret poröst. Blanda vetemjöl, marsanpulver och bakpulver i en skål och blanda sedan ned med smöret och sockret. Rulla degen till två längder och dela varje längd i tio bitar. Forma till bollar, platta till och gör en fördjupning i varje och lägg i en klick sylt.
Grädda i cirka 15 minuter.
 
Ät minst två, tillsammans med en stor kopp te. Perfekt fika!
 
L