Franska våfflor med citronkräm

 
Mina favoriter!
 

Till dessa behöver man 600 gram smördeg, köp färdig (man får vara lat ibland) eller gör egen. Här finns ett bra recept på smördeg.
Dessutom behöver man 1 dl socker till utkavling.
 
Kavla ut smördegen så den blir ganska tunn och ta ut runda kakor (använd ett pepparkaksmått). Strö socker på bakbordet och kavla kakorna i sockret med en kruskavel på båda sidorna så att kakorna blir lite ovala. Grädda i 225 grader i 4-5 minuter. Låt dem svalna helt.
 
Grundrecept på smörkräm:
200 g smör
1,5 dl florsocker
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Jag smaksatte också med 1 msk citronsaft och lite citronskal.
 Gör smörkrämen så här: rör smöret mjukt och blanda ihop med de andra ingredienserna till en jämn konsistens. Lägg ihop kakorna två och två med smörkrämen emellan.
 
 
Detta blir mitt bidrag till bakutmaningen hos Söta Saker.
 
L