Vitt

Nu räcker det väl ändå? Vi har alldeles tillräckligt med snö nu. Snödjupet närmare sig en meter och det känns som om det mesta kommit sista dagarna.                                                                                                        
Planteringsbänken syns knappt
Julgran som är ca 1,9 m hög samt fågelhus
 
Mer kreativt än så här blir det inte då jag fortfarande är jättesjuk. Jag hoppas så att det snart blir bättre!
 
 
L
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag

 
Vaknade imorse och insåg att jag fortfarande är precis lika sjuk som när jag började äta pencillin i fredags så jag for till doktorn igen. Nu har jag fått en raketmedicin som tydligen botar både öroninflammation, magsår och gonorré så imorgon måste jag väl ändå må bättre?! ( kanske måste förtydliga; det är bara öroninflammation som jag har diagnos på..)
 
 

När man är sjuk länge så känns det verkligen som om man bara sitter inne och tittar ut på världen utanför, på allt som pågår som man inte orkar vara med om, men jag har åtminstone fin utsikt :)
 
L

Hallongrottor

I morgon har vi ett födelsedagsbarn i huset som fyller hela tio år. Till hans kalas har jag gjort en riktig klassiker: hallongrottor och det ska vara receptet med marsanpulver i. Finns inte hallonsylt så ta vilken annan sylt som helst.
                                                                                                                     
 
 
Ingredienser till cirka 20 stycken:
 
50 g mjukt smör
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver
1,5 tsk bakpulver
1-2 dl hallonsylt till fyllning
 
Sätt ugnen på 175 grader. Röt det mjuka smöret och sockret poröst. Blanda vetemjöl, marsanpulver och bakpulver i en skål och blanda sedan ned med smöret och sockret. Rulla degen till två längder och dela varje längd i tio bitar. Forma till bollar, platta till och gör en fördjupning i varje och lägg i en klick sylt.
Grädda i cirka 15 minuter.
 
Ät minst två, tillsammans med en stor kopp te. Perfekt fika!
 
L
Visa fler inlägg