Stockholmslördag

 
Nu är det väl ändå dags för lite vår, jag längtar efter att få fotografera lite annat än snö och nu börjar snön blir så där grå och smutsig. Vi är i Stockholm över helgen  och jag trodde att det skulle kännas lite "vårigt" här men det blåser riktigt kallt. Vi såg Orups show "Viva la pop" på Hamburgerbörs igår, den rekommenderas varmt och idag väntar en dag på stan med lite shopping och innan vi åker hem och byter av våra husvakter imorgon kväll.      
     
insektsfotografering förra sommaren
 
                                                                                           L

Morfars bröd

  Jag och lilltjejen bakade häromdagen och vi gjorde dessa matbröd efter ett recept som min morfar alltid bakade efter. Receptet har inga instruktioner eller mått på alla ingredienser och min morfar kan jag tyvärr inte fråga längre men ungefär så här tror jag att det ska vara:
 
2 kg rågsikt
2 pkt jäst
1 liter vatten (fingervarmt)
250 g farinsocker
salt (brukar ta 1 tsk)
brödkryddor (3 msk ungefär)
4 ägg
 
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Spara lite rågsikt till utbakningen. Jäs degen i 45 minuter. Knåda och forma degen till limpor eller frallor i valfri storlek och låt sedan jäsa ytterligare en gång i ca 30 minuter. Grädda på 200 grader i 20 minuter.                                                                                                                                                     
 
Dessa har en strykande åtgång här hemma, serveras godast ljumma med smör och ost.
 
 
L

Igår

En riktigt fin vinterdag igår och vi tog en promenad över isen till vår sommarstuga. Solen värmer inte riktigt ännu men det märks att det är ljusare betydligt längre numera. 
 
 
 
 
L
 
 
 
 
Visa fler inlägg