En blek decembersol

 
Vi fortsätter ha jullov och är riktigt lata, det mesta springet är ned till hönshuset för att se om det kläckts någon fler kyckling vilket det tyvärr inte har. Än. Vi hoppas så! Mest för att vår lilla kyckling ska få sällskap. Den växer för varje dag och är såklart det sötaste vi sett!
 
 
Solen orkar knappt ovanför horisonten just nu
 
 
Snart är det 2016 och det är året när jag ska måla klart väggarna i ett tomt kontorsrum på mitt jobb. Där ska jag hänga upp några bakgrunder och göra en fotostudio. Ett blixtpaket står på min önskelista och kanske kan jag göra en sån investering i vår, vi får se.  Det är också året när vi ska ordna ett "riktigt" hönshus kombinerat med fårhus. Vi har lite olika ideér och snart måste vi besluta hur det ska bli. Jag skulle vilja ha ytterligare några höns och någon tupp till sommaren. 
 
Men först firar vi nyår!
 

Tillökning i hönshuset

 
Imorse när jag öppnade dörren till hönshuset så hördes det ett högljutt pipande och på två ägg syntes det hur två små huvuden försökte picka sönder sina skal. Jag tittade på dem en stund innan jag sprang upp till huset för att hämta resten av familjen och kameran, och på denna korta stund hann någon (?) hämta en av de nyfödda kycklingarna och släpa ned den i höet till de andra hönsen. Tyvärr levde den inte längre men den andra hann vi rädda. Vi har nu gjort en egen bur till hönan så hon och nya kycklingar får vara i fred.
 
 
 
 
 
Här är kycklingen i trygghet i en egen låda med infraröd belysning som värmekälla (därav den konstiga färgen på bilden) och det gick fort så hade den fått fluffig päls och började försöka resa på sig.
 
Nu hoppas jag att fler föds i hönshuset, vår vita vackra brahma ligger på ytterligare tjugo ägg och jag önskar att vår lilla kyckling får några syskon som sällskap. 
Så galet spännande dag!

Julafton 2015

 
Vi började dagen med grötfrukost, en titt i julstrumporna och gick sedan ut för att åka i backen och få lite frisk luft innan våra gäster skulle komma. Att ha en så sluttande tomt är inte så kul på sommaren men just på vintern så känns det riktigt bra att ha pulkabacken precis utanför köksfönstret
 
 
 
Fjorton personer samlades runt tvåtiden för att dricka glögg och hugga in på ett dignande gottisbord, mina favoriter; marspiangodis fanns såklart med. Det blir ingen jul utan dem!
 
 
 
Otålig väntan på tomten och kikande på paketen.
 
Vi gjorde precis som de flesta andra; Kalle Anka, julmiddag, tomtebesök, julklappsöppnande och ett hysteriskt julklappsspel som verkligen tog fram tävlingsinstinkten hos alla. Halv tolv åkte gästerna och vi kraschlandede i en fåtölj med varsitt glas vin. Vi hade jättetrevligt!
 
Idag fick vi en obekväm fråga från minstingen: såg ni att jultomten hade en mask på sig? Han hade ju glasögon under den, var inte det lite konstigt? Var det en riktig tomte?
 
Ridå.
Visa fler inlägg