I helgen

 
 
 
En helg med alldeles för mycket att göra, en helg med feber och trötthetskänsla och en helg när min hårddisk där alla mina bilder finns kraschade. Bara där finns alla bilder 5 år tillbaka i tiden och nu hittar inte min dator dem. Jag sätter mitt hopp till att en dataexpert ska kunna få fram dem igen. Vi har redan talat med en expert i telefon som säger att till 99,9% kommer de lyckas få fram dem igen.
Några fina höstbilder har jag iallafall tagit tidigare i veckan. Pumpor är en favorit och jag prova odla såna själv för första gången i år och jag hade några som var på väg att växa till och mogna men frostnatten tog död på dem, tyvärr. 
 
 
                                                                                          L

Hur det ser ut

 
 
 
Så här ser vår nya byggnad ut när fönstrena är på plats. Vi har valt större fönster på gaveln och inga skjutdörrar utan dörrar som man öppnar som vanligt. Jag tycker att det passar bättre till en byggnad i gammal stil. Vi väntar fortfarande på garageportarna till de två bortre delarna. De ska se ut som röda gamla dörrar med ett vitt kryss på. Förhoppningsvis kommer de om två veckor. Om man går in genom gaveln så ser det ut så här precis nu.
Den ljusblå dörren är riktigt gammal och vi har köpt den i en antikhandel. Bakom den finns en stor toalett och dusch. Den trä-färgade delen till höger ska bli bastun. Där ska det bli en glasvägg in mot rummet. Det känns riktigt häftigt. På väggarna sitter huggen ruffig panel som vi målat vit.
 
 
Och om man står i andra ändan av rummet och tittar ut mot gaveln så ser det ut så här. Den stora papplådan mitt i rummet är vårt spabad som ska stå till vänster ganska nära fönstrena. Det ska gå att öppna dessa fönstrena och få lite "ute-känsla" när man sitter i badet. I taket sitter samma "stockar" som vi har inne i huset i köket och det ska bli spotlights i de runda hålen.
 
 
 Det är en hel del kvar att göra och framförallt längtar vi efter elektrikerna som ska komma till veckan. Då får vi lite belysning på husväggarna ute och det kan behövas nu när det mörknar allt tidigare. Vi ska försöka börja inreda förråden i de andra delarna under veckan och jag hoppas att till nästa helg så har snickaren hunnit klart det mesta som är kvar att göra. 
 
                                                                                  L

Gårdagens frostnatt

Även en vissnande solros kan se vacker ut!
 
Trädgården har verkligen vissnat ihop de två sista dagarna. Fyra minusgrader tog knäcken på allt utom grönkålen och jordärtskockorna. Det är dags att hämta in alla tomater från växthuset, även de gröna som får mogna färdigt i en skål i köksfönstret. Jag har ingen värme i växthuset och nu är det dags att stänga igen det för denna säsong, alldeles för tidigt enligt mitt tycke.
 
 
 
 
 
                                                                                    L
 
 
 
 
Visa fler inlägg