Höstlov

Solljus genom fönstret, en bristvara numera..
 
Att det är höstlov denna vecka har knappast undgått någon. Jag jobbar precis som vanligt men tänkte ändå vara ledig imorgon, fredag, så jag frågade vår stortjej (om man fyller fyra snart, då är man tydligen stor..) om vi skulle vara lediga då? Åka in till stan och fika och gå till pysselaffären? Svaret blev "Men nej, mamma. Jag vill gå på dagis". Här går man och har dåligt samvete över att hon inte får höstlov som så många andra och så vill hon inte ens ha lov. När dessutom kocken i förskolans kök är sjuk så de har beställt lunch från den lokala pizzerian, då är det extra spännande att vara där. Nu har dock stortjejen kommit på bättre tankar så ledigt blir det iallafall, långhelg!
 
 
                                                                              
L

En doft av jul

 
Vi gjorde mjuk pepparkaka igår och det luktade jul i hela huset. "Alla" andra verkar dock göra halloweenpyssel men med bara en treåring hemma denna vecka, som inte har nån aning om vad halloween är, så saknar jag inspiration men en pumpalykta ska det iallafall bli. Och kanske en fladdermusmobil, det finns en fin mall här.
 
 
 
                                                                               L 

I helgen

                                                                                                                                                                   
 Invigning av nybygget och första doppet i badet i fredags. Tokladdade barn som längtat så länge. Vi också. Vi har faktiskt redan hunnit med att bada flera gånger. En fin helg som också innehållit födelsedagsfirande av åttaåring och därmed fullt hus.                          
 
 
Vi är så väldigt nöjda med detta. Och nu återstår det sista lilla roliga: vi ska hitta något gammalt äldre skåp och sätta upp något på väggarna. Vi har också ett riktigt gammalt stort hjul som ska bli en maffig ljuskrona. 
 
 
 
L
Visa fler inlägg