Barnsligt nöjd

 
 
 
På semestern ska man äta glass, det hör liksom till. Vi handlar aldrig glass från glassbilen eftersom vi oftast hör "pinglandet" för sent. Den stannar ju inte precis på gården...Men idag hade jag lovat barnen att gå till den, vi hade kikat på nätet när den skulle komma, de hade diskuterat lääänge om vilken glass som skulle inhandlas. Fem minuter före utsatt tid cyklade vi till bygdegården och satte oss tillrätta i dikeskanten och väntade. Och väntade. Barn som väntar på glass är ju inte så tålmodiga, särskilt inte treåringen. Efter en timme cyklade vi hem. Utan glass. Besvikna barn som jag till slut lovade att få åka in till stan och köpa glass lite senare. Men fyra timmar senare hör vi det bekanta pinglandet långt borta. Barnen hoppade och skrek. Jag skrek att de skulle skynda sig in i bilen så kör vi ikapp den. Precis när vi är framme hinner den köra iväg igen och då tänkte jag att nu följer vi efter den tills den stannar. Kände mig lagomt knäpp som förföljer en glassbil. Men glass blev det till slut (och ja, de hade tydligen ändrat turlistan utan att ändra den på hemsidan, suck)... och så gick det en halv dag för att fixa två lådor glass. Nästa gång kör vi till Ica istället.
 
Barnsligt nöjd över nya objektivet och över att hela familjen nu har semester! 
 
 
 
                                                                                L

Just nu

 
 
 
 
 
 
Jag har precis fått ett nytt objektiv till kameran, och redan efter några bilder är jag lite småkär! Nu, ut och prova fler olika inställningar..
                                               
 
                                                                                L

Utsikt

 
 
Utsikten från köksfönstret är fin men jag saknar vår trädallé väldigt mycket. Jag hoppas att vi ska kunna prova att flytta dit nya björkar nästa vecka. När alla björkar är fällda och ladugården riven så har vi fått en riktigt blåsig tomt, och alla ljud hörs mycket mer. Men om bara några veckor kommer snickarna och börjar spika och såga, då kommer det hända mycket på kort tid. Jag kan knappt vänta tills vi kan ta "efter-bilder" och jämföra med "före-bilder". Å, vi längtar! 
                                                                                                                                                           
 
 
                                                                       L
 
 
Visa fler inlägg