Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

 
Imorgon är det nyårsafton och jag har förberett två olika efterrätter. Jag är förtjust i olika pannacottor då de är enkla att göra, kan göras i förväg och är lagom stora. Tills imorgon har jag förberett vaniljpannacotta med passionsfrukt men jag tänker servera dem i små gamla kaffekoppar.
 
  
Till 4 portioner behöver man följande:
5 dl grädde
40 gram vit choklad
4 msk socker
1 vaniljstång
2 st gelatinblad
4 passionsfrukter
 
Gör så här: blötlägg gelatinbladen. Koka upp grädde med vit choklad samt fröna från vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i grädden. Häll upp i portionsformar och kyl i en timme. Dekorera med passionsfrukt precis före servering.

L

På gården idag

 
Någon sa för ett tag sedan att gården med nysnö ser så fin ut, precis som ett julkort men det har ju både sina för och nackdelar med att bo på en gammal gård och nackdelen har vi ägnat oss åt hela dagen; värmesystemet. Någonting har gått sönder (oklart vad) och vi har haft minusgrader ute i den nya ladugårdslängan så plattan har börjat frysa och termometern i köksfönstret har visat 4 plusgrader (inomhus alltså! Ute var det minus 27)
 
 
Nypon fotade under julen i Stockholm
 
Att frysa är inte min bästa gren och jag har varit på riktigt dåligt humör idag men då får man hitta det positiva istället: bra att jag inte hittat några möss i skafferiet, de brukar annars fly in dit när det blir riktigt kallt ute och vi fick en del surdegar gjorda; hämta en pall ved samt tömma hinkvis med aska från kökspannan, allt i syfte för att kunna stöd-elda så vi inte måste ha täckjacka inne.
En annan bra grej: man behöver inte stressa med att ställa in smör och fil i kylskåpet efter frukosten när det är så där kallt i köket.
 
Nu ikväll verkar det i alla fall bli bättre men den elektriska fleecefilten är min snuttefilt just nu.
 
L
 
 

 
 

Tillbaka efter julen

 
Både liten och stor ägnade sig åt att rita i väntan på tomten. 
                  
 

Nu är vi äntligen hemma igen. Hemma på gården där arktisk kyla och mer julklappar väntade under granen. Vi har precis druckit upp den sista glöggen och börjat på det undre lagret i Alladinasken. Nu laddar vi om för nyår och jag ska kika i receptböcker efter goda desserter då jag är chef över dem på nyårsafton.
 
 
L
Visa fler inlägg