Nöjd

 
Vi har äntligen fått pardörrarna på plats. Sådär tre år efter att farstun stod klar. Vi har väl inte precis prioriterat det men nu när de är på plats så förstår jag inte varför vi inte gjorde detta tidigare? Det finns lås till dörrarna så just nu kan vi sova med ytterdörren på vid gavel och få in luft och ändå vara trygga. Vår hund älskar detta, när det är lite svalare och sover som en baby där ute. Det blev som ett litet extra rum och vi är riktigt nöjda. På den ena bilden så syns lite av den nya ladan genom fönstret. Jag hade tänkt fotografera den men det står bilar, bråte och en stor släpvagn mitt framför så det får bli imorgon istället. 
 
 
                                                                                                   L

Hösttecken

 
 
Det märks att det börjar bli höst, löven börjar bli gula i några träd och det växer en hel del svamp på gräsmattan. För en gångs skull tog jag fram min svampbok, inköp på antikvariat fär evigheter sedan, och skulle kolla vilka svampar det är som växer just här? Men jag kan inte hitta någon svamp i boken som liknar de vi har. Trist, kanske borde jag köpa en nyare. Och en fågelbok. Jag är minst lika dålig på svampar som på fåglar. När man har nyfikna barn som frågar blir man dessutom påmind om sina kunskapsluckor hela tiden. En bok om växter har jag skaffat i våras så en hel del nya växtnamn har fastnat under sommaren. Blomman jag alltid kallat för grisblomma fick sitt rätta namn; mjölkört. Alltid något...             
 
 
                                                                                                       L

Höstpyssel

 
 
 
Jag har verkligen längtat efter att få vara lite kreativ och att få fotografera lite men när förskolan är stängd för planering och jag har en treårig medhjälpare så får jag sänka kraven lite. Men att undersöka en kronärtskocka och gå ut och plocka kottar och rönnbär är bara roligt även för henne. Tanken var försöka göra nån fin höstdukning men när medhjälparen gjort "soppa" på rönnbär och sedan råkat spilla ut hinken med vatten på köksgolvet så tappade jag lite fokus. Vi har otroligt mycket rönnbär i våra träd och det ska bli spännande att se om det en sträng vinter med mycket snö som bondepraktikan förutspår..
 
 
                                                                                         L
Visa fler inlägg